Norskenord

Ja men skönast i världshistoriensssSss!

Är hemma denna helg efter tre långa veckor i det soliga (ironi) Norge. Har jobbat som svetsare/montör/mekaniker på en stor fabrik som det har brunnit ordentligt i. Sveis och åter sveis, men mycket montage av balkar och bjälkar. Samt nybygge/påbyggnation av ventilation. Och efter bara tre dagar fick jag sköta det mesta själv.. typiskt norweigan guys, bara lämna över skitgörat till oss svenska polacker!

En sak som jag reagerade på.. Igen.. Är den inhemska matkulturen, som inte existerar. Dom beställer mat varenda dag, pizza pizza och åter pizza. Stora jävla familjepizzor ligger och förmultnar varenda gång vi ska sätta oss ner och dricka kaffe.

Sen är tiderna för att äta (spise) lite annorlunda. Vi normala dödliga äter mellan 09-13. Senast 13, men oftast runt 11. Capiche? Men de norska sakerna äter ju för fan kl 15! Så när vi har ätit våra skorpor med mjölk och ska sätta oss ner vid 15-tiden för att dricka en skvätt kaffe sitter ett gäng (10-15) små tjocka norrmän och tuggar frenetiskt på en jättestor kartong. Så hungriga är dom, till och med wellpapp går åt för att mätta de runda små norrbaggarna. Sen Cola... Dom kan fylla en pet-station efter en skiftrunda. 1,5 liters äckliga burkar överallt.

Men sen så äter dom bara en gång per dag, kanske två. Möjligen två gånger, typ vid 21?

Lite proof on the pictures som ska tala?
Måltiderna varje dag.. Och jag menar varje dag!

Nermalda fiskhuvuden och voilá; norska potatisbullar!

Kl 08.00...

Kl 09.00!

Och jaeg, en defekt person i yllejacka!

Mer att återkomma när jag kommer att bekomma etc etc etc

Njahä?

Nej, jaeg for faen inte upp tangentbordet ny naer jaeg ska testa att bogga via mobilen. Inge a med prickar eller en ring over samt en o! Jaeg aer i norway och jobber, sveisere och mekaniker/monteor. Efter tre dagar faer jaeg redan en massa storjobb som ex att montera stora tvaergoende h-balkar i 45grader. Kuligt, dom ger mig ansvar! Jobb 12 timmar + overtime; 23 ikvaell och likadant i morgon.. Najs payment ffs! 100% a norsk lo= muchos dineros

RSS 2.0